Kentälle ja kopin siivoukseen ohjeita

Tälle sivulle on koottu ohjeita Paloaukean kentän käyttöön liittyen. Osa ohjeista on suunnattu käyttäjille, osa joukkueille ottelukioskien järjestämiseen liittyen ja osa on ohjeita joukkueiden siivousvuoroviikoille.

Ohjetta päivitetty kesällä 2024.

Pelaajille ja perheille ohjeita Paloaukealle

Paloaukean kenttä sijaitsee keskellä asutusaluetta. Sinne ajetaan jalkakäytävää pitkin. Huomioithan saapuessasi, että jalkakäytävällä liikkuu paljon lapsiperheitä sekä lemmikkejä. Parkkipaikka on arki-iltaisin ruuhkainen ja siellä vipeltää kymmenittäin pieniä futareita palloineen.

Jos kentän portti on kiinni, pääset aidan sisäpuolelle pallonhakuaukoista.

Jos kentällä on tilaa, voit käyttää sitä vapaasti, vaikka joukkueellasi ei olisi harjoituksia. Mikäli harjoituksia pitävä valmentaja pyytää sinua siirtymään esimerkiksi toiselle maalille vetelemään, kunnioitathan valmentajaa.

Paloaukealla on vesipiste huoltorakennuksen seinässä. Keväisin vesi ei ole päällä ennen kuin yöpakkaset ovat ohi.

Pukuhuoneita on kaksi, mutta ne ovat kohtalaisen pieniä. Niissä on patterilämmitys. Toisessa pukuhuoneessa on valkokangas seuran tykin käyttöä varten sekä taktiikkataulu. Hyödynnä sateella pukukoppeja ja vaihtokoppeja tavaroiden ja vaateiden säilytykseen.

Kentällä on huussit. Lähimmät vesivessat sekä suihkut ovat yläkoululla sekä Jyrin hallilla. Niihin pääsee vain lätkällä.

Yllätys on hankkinut kentälle paljon pieniä maaleja ja muurimiehiä. Niitä säilytetään lukollisissa pukuhuoneissa, voit lainata niitä pyytämällä, jos ne ovat vapaana.

Löytötavaroita säilytämme pääosin kioskilla, jotta jokainen pääsee etsimään niitä helposti. Arvokkaampia tavaroita otamme kopille talteen.

Jokaisella joukkueella ja keskikopilla on ensiaputarvikkeita (oikealla yläkaapit sekä ea-kaappi). Joukkueet ottavat kaapista täydennyksiä ja jos siellä ei jotain tarvittavaa ole, käyvät hakemassa sen Ylämyllyn apteekista seuran tilille (ea-vastaava). Keskikopin takahuoneessa on paarit. Lähin defibrillaattori on yläkoululla pääaulassa. Keväisin suosimme lunta rikottavien kylmäpakkausten sijaan.

Arvostamme toisiamme. Kentällä kannustaminen on ehdottomasti sallittua. Katsomossa voi syödä omia eväitä, lukua läksyjä ja viettää kavereiden kanssa aikaa. Sen sijaan kentällä on ehdottomasti kiellettyä haukkua toisia, huudella tuomareille, käyttää alkoholia tai tupakoida. Toivomme, että jätät myös nuuskankäytön toisaalle, se ei sovi urheilumaailmaan. Runsaslukuinen juniorijoukkomme ottaa vanhemmistaan mallia, ja toivomme mallin edustavan terveitä elämäntapoja.

Kun harkat ovat ohitse, tyhjennä kumirouheet kentälle, älä missään nimessä kippaa niitä asfaltille tai maahan. Parasta siis olisi, jos vaihtaisit nappikset jalkaan ja pois kentällä. Kun saavut ja lähdet muilla kengillä, säilyvät nappulasi kenkien pohjissa parempina - kuluneilla napeilla ei ole kiva pelata.

Huoltorakennuksen siivoustalkoot

Jokaisella joukkueella on oma viikkovuoronsa (1-2 viikkoa per kesä) huoltorakennuksen eli välinevaraston ja pukukoppien siivoukseen. Vuoroista on oma kalenterinsa. Sama avain käy sekä porttiin, kaikkii kolmeen pukukopin oveen ja munalukkoon sekä toisen huoltorakennuksen munalukkoon.

Siivousvuoron tarkoitus on opettaa kaikkia huolehtimaan tavaroista ja yhteisistä tiloista paremmin. Esimerkiksi auta valmentajaa tavaroiden roudaamisessa ja paikoilleen laittamisessa ihan jokaisissa omissa harjoituksissa.

Omalla viikkovuorolla tehtävät hommat:

- Nostele keskikopilla välineet ja muut turhat tavarat koukkuihin ja hyllyille aina omina treeni-iltoina (vähintään pari kertaa viikon aikana). Usein lattialle unohtuvia/tippuvia ovat aidat (vaaka-asentoon kaksiin koukkuihin), renkaat (roikkumaan), liivit (oksaan kuivumaan, vihreät pelinohjaajaliivit etuhuoneen vetolaatikkoon), tikapuut (laatikkoon nätisti), kepit (oven vasemmalle puolelle koloihin), pallokassit/varustekassit (koukkuihin), pallot (lähinnä kasataan nurkkaan), tötsät (mahdollisimman vähiin kasoihin).

- Tarkista keskikopin etuhuoneesta ainakin kerran viikossa, että kahvitermari olisi raollaan, kahvinkeittimen päällä mieluiten valkoinen kassi pölysuojana, sivupöydällä tilaa eli turhat roskat yms. pois. Löytätavarat on kesällä viety kioskille/kioskin takaseinään roikkumaan, keväällä vielä ovat keskikopilla.

- Lakaise pari kertaa viikon aikana keskikopin ja molempien pukkareiden lattiat hiekasta. Jos mukana paljon kumirouhetta, kippaa rikkalapio roskiin, sillä kumirouhe ei kuulu luontoon eli maahan.

- Korjaa roskat roskiksiin kaikista kolmesta tilasta ja tyhjennä roskikset kerran viikon aikana. Jos kentän tuloväylällä, kioskin/katsomoiden/pukukoppien lähellä on roskaa, niin ole ystävällinen ja viskaa roskat ohikulkiessa roskiin.

- Tsekkaa kerran viikolla, että huusseissa on vessapaperia. 

Lisätietoja Jutalta

Turnauskioskin järjestelyistä

Kentän kioskijärjestelyjä varten keskikopilta löytyy jääkaappi (+pakastelokero), kahvinkeitin, termospulloja. Pukukoppien puolella on pakastin jäätelömyynnille. Toisessa varastorakennuksessa on grilli ja pöytiä. Varastoista löytyy myös teltta tai kaksi, joita voi käyttää, kunhan muistaa laittaa vastuullisesti painot, mielellään roikkumaan, nurkkiin.

Usein keskikopilla vasemmalla hyllyllä on myös yhteiseen myyntikäyttöön tarkoitettuja kahveja, kuppeja, mehuja, juomia jne.

Maksupääte sijaitsee peltikaapissa.

Turnauksen jälkeen huolehdi, että kioskisi asiakkaat ovat osanneet heittää roskansa roskiin. Tyhjät pullot (myös roskiksista) voi pussittaa keskikopille tai viedä joukkueen hyväksi kauppaan. Huolehdi, että pukukopit jäävät siistiin kuntoon eli roskia ja hiekkaa ei ole valtavasti lattioilla.