Maru Grönroos vauhdittamaan valmennuksen laadun kehittymistä Yllätyksessä

25.8.2024

Valmennusosaamisen kehittäjä ja kouluttaja, kansainvälisen tason rautainen ammattivalmentaja sekä empaattinen ja inspiroiva johtaja. Näin voisi esitellä Ylämyllyn Yllätyksen uuden valmennuspäälikön Maru Grönroosin.

Valmentajien arjen tukeminen ja valmennuksen laadun kehittäminen ovat Marun leipälaji. Työuran monipuolisista työtehtävistä on kertynyt runsaasti oppia: Maru on ollut muun muassa Palloliiton valmennusosaamisen kehittäjä ja portugalilaisen suurseura Benfican nuorten harjoittelun laadun vastaava. Futsalin ammattilaisjoukkueita hän on valmentanut niin Vietnamissa kuin Marokossakin. Marun muista taidoista kertoo, että hänet on voinut tavata Ylämyllyn yläkoulussa opettajana tai Kukkakuhhauksessa tuhansien ihmisten kitaristi-viihdyttäjänä. Maru kuvaileekin itseään luovaksi ja rohkeaksi heittäytyjäksi, joka motivoi ja kannustaa muita.

Maru tietää, että Yllätys on merkittävä seura sekä liikuttaja Itä-Suomessa ja tunnetaanhan Yllätys jo valtakunnallisestikin toiminnastaan. “Täällä on hyvä tekemisen meininki. Kyllä sellaiseen hyppää mielellään mukaan. Odotan kovasti, että pääsen tapaamaan joukkueita, toimihenkilöitä ja erityisesti valmentajia.

Vaikka Marun sydämen tiedetään sykkineen viime vuosina futsalin tahtiin, on syytä palauttaa mieliin, että mies on kuulunut nuorena Veikkausliiga-joukkue Hakan rinkiin sekä pelannut jalkapalloa Skotlannin 2. divisioonassa - ja NiemU:ssa vielä tänäkin kesänä. Molempien lajien osalta taskusta löytyy UEFA B -valmentajatutkinto sekä pätevyys kouluttaa esimerkiksi tekniikkaa. “Jalkapallo ja futsal voivat olla hienosti toisiaan tukevia”, hän komppaa Yllätyksen valintaa tuottaa kahden lajin taitajia.

Maru on kolunnut mittavan määrän valmentajatutkintoja ja seuratoimintaa hyödyttäviä koulutuksia. “Yllätyksen johtokunta on todella innoissaan, että saamme Marun kaltaisen osaajan haastamaan ja auttamaan meitä olemaan entistä parempia”, seuran puheenjohtaja Jutta Kurki iloitsee.

Nykyinen valmennuspäällikkö Markus “Kema” Ihalainen matkaa Etelä-Suomeen uusiin haasteisiin jalkapallokauden päätyttyä. Kaksikko on yhtä aikaa töissä pitkän pätkän, sillä Maru Grönroos sukeltaa uuteen tehtäväänsä jo syyskuun alusta alkaen osa-aikaisesti. Marraskuun alusta alkaen hän aloittaa päätoimisena valmennuspäällikkönä hieman vajaalla viikkotyöajalla. Pieni osa Marun viikoista kuluu Palloliiton leivissä futsalkoulutusvastaavan tehtävissä (oto).

Marua voit tulla moikkaamaan jo tulevana keskiviikkona 28. elokuuta klo 17.30-18.30 Paloaukean tekonurmelle. Tarjoamme kioskilla kahvit ja mehut sekä jätskit.

 

Lisätietoja

Yllätyksen puheenjohtaja Jutta Kurki, 050 491 4604

 

Tiesitkö, että Yllätys etsii joukkuevalmentajia vahvistamaan tekijöidemme joukkoa marraskuussa alkavalla uudella kaudella. Jos valmennusuralla kehittyminen kiinnostaa, ota yhteyttä.